Oulusta Harjavaltaan

Kimmo pohti, mitä voisi opiskella jatko-opintoina ja lääketeknikko vaikutti sopivalta vaihtoehdolta. Sitä ennen Kimmo on työskennellyt muun muassa etuuskäsittelijänä kaupungin työntekijänä. Kimmo mainitsee suurimmaksi muutokseksi työelämässään muuttamisen: "Muutin Oulusta Harjavaltaan työn perässä, koska Oulussa ei ollut lääketeknikon työtehtäviä samoissa määrin tarjolla."

Apteekin laaja tuotevalikoima opittavana

Vain farmaseuttinen henkilökunta eli farmaseutit ja proviisorit saavat antaa apteekissa lääkeneuvontaa. Kuitenkin apteekeissa myydään paljon erilaisia tuotteita, joita ei luokitella lääkkeiksi ja esimerkiksi lääketeknikot voivat siinä tapauksessa opastaa asiakkaita. "Apteekissa erilaisia tuotteita on paljon ja koulussa ei niinkään käsitellä niitä. Tuoteneuvonta on kuitenkin niin iso osa työtä, että on tärkeää, että oppii tuotteiden ominaisuuksista."

Parasta lääketeknikon työssä ovat vaihtelevat työtehtävät 

"Työtehtäviini kuuluvat esimerkiksi apteekin tavaralogistiikka kuten tavaran vastaanottaminen ja purku, hyllyttäminen sekä tavaran tilaaminen. Lisäksi teen kassatyöskentelyä ja apteekille on tulossa myös verkkokauppa, jonka parissa tulen työskentelemään. Parasta työssäni on se, että työtehtävät ovat monipuolisia ja saa tehdä työpäivän aikana monenlaista. Saa tehdä itsenäisesti ja päättää niistä asioista, jotka kuuluvat työnkuvaan."

Työyhteisö hyvinvoinnin edistäjänä

Kimmo mainitsee myös työyhteisön kertoessaan, mikä on parasta hänen työssään: "Yksi oleellinen asia työssä viihtyvyyden kannalta on työyhteisö. Täällä apteekissa on hyviä tyyppejä töissä."

Farmaseutti Johanna
Harjavallan Apteekki